Половин година преди началото на европредседателството директорът на НДК Мирослав

...
 Половин година преди началото на европредседателството директорът на НДК Мирослав
Коментари Харесай

Символи

 Половин година преди началото на европредседателството шефът на НДК Мирослав Боршош бе упрекнат за занемареност в изключително огромни размери. Половин месец преди формалния завършек на европредседателството съдът върна на прокуратурата делото, тъй като не било ясно какво е обвиняването против някогашния началник на НДК (стр.2). Ремонтът на НДК, абсурдът към него, бе един от знаците на това европредседателство, което най-сетне ще се запомни най-вече с сменения с гранитогрес автентичен мрамор на пода на двореца.
Паралелно имахме и друга драма. Преди година стартира, надали не силовата акция по налагането на " Бронзовата къща ", австрийския подарък за София, който трябваше да е знак на председателството. Сега, година по-късно, и двата признака са до средата, както до средата са и резултатите от шестте месеца, през които България бе отпред на Европейски Съюз. Всъщност двата случая, самите по себе си са знаци на протичащото се в страната - на чувството за безотговорност, на избора " едно от едно ", на възприятието за " няма мърдане ". Каква е тази прокуратура бе, аджеба, дето след цяла година не може да каже в какво е отговорен Боршош, и каква е тази Софийска община, която не може за половин година да издигне един кафез от петдесет квадрата? 
Май те са същите като това държавно управление, което отбелязва триумф след триумф, единствено с цел да разберем малко по-късно, че всичко е мижи да те лажем. Въпреки хвалбите за така наречен от американците Западни Балканите, те изрично остават отвън Европейски Съюз в обозримо бъдеще, както стана ясно от срещата на върха в София. Венцехваленето на държавното управление на ГЕРБ за този приоритет е неразбираемо след речите на Макрон и Меркел и необичайно прозвучаха през вчерашния ден думите на президента Румен Радев, че кабинетът е имал " куража " да повдигне тази тематика пред Европейски Съюз. Не става дума тук за кураж, а по-скоро за поръчка. Както видяхме при обстановката с така наречен пакет " Макрон " за европейските превозвачи, куражът на властта стигна единствено до такава степен да си измисли несъществуваща победа, бързо развенчана както от пострадалите български водачи, по този начин и от " победените " западноевропейци. 
Българското европредседателство ще се запомни и със обстановката към Македония, където успеха е толкоз титанична и исторична, че се наложи кабинетът и персонално министър-председателят Бойко Борисов да се отхвърлят цяла седмица от личните си думи, с цел да се впишат в триумфалния атлантически тренд. Скопие скоро няма да види Европа, само че ще се запознае със суровите делници на НАТО, а каква е изгодата на България от това, е въпрос с нараснала компликация. Говорим за изгодата на България, а не на атлантически насочената част от жителите на жълтите павета. 
Имаме потребност не от фанфари, а от здравомислещ план какво донесоха на страната ни отминалите шест месеца. Как те способстваха за развиването на страната, с числа, в пари, тонове и нещо, което да може да се мери, а не да се удави във фарфаронщина. Иначе си оставаме с недоосъдения Боршош и недостроената " Бронзова къща " и от двете обществото изгода няма. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР